top of page

Valgdebatt om levekår og helse

Mandag 7. juni inviterer Brukerhuset for Helse Fonna-regionen til valgdebatt om levekår og helse. Inviterte gjester er stortingskandidater for de fem største partiene og folkehelsekoordinatorene for de to største kommunene i helseregionen, Karmøy og Haugesund.

DEBATTLEDER, INNLEDERE OG VERTSKAP: Alf Anvedsen (til h.), leder for Interessepolitisk utvalg på Brukerhuset, har invitert med seg Egil Severeide som debattleder og innlederne Marthe Svantesvold (til v.) og Reidun Kathrin Dahl, henholdsvis levekårskoordinator i Haugesund og på Karmøy til valgsending på Facebook.–Vi vil ha svar på disse to hovedspørsmålene, sier Alf Anvedsen, leder av Interessepolitisk utvalg i Brukerhuset for Helse Fonna-regionen:

De sosiale forskjellene øker - med de konsekvensene dette har for folkehelsen. Hvor og hvordan vil de største partiene sette inn støtet for å snu denne samfunnsutviklingen? Er det forskjeller på fattigdomsbekjempelse i en borgerlig styrt kontra en rød-grønn-styrt kommune og regjering?


Valgmøtet, som starter kl 1800 og som vil vare ca 2 timer, vil bli streamet direkte via Brukerhusets egen Facebookside der medlemmene i Brukerhusets foreninger og alle andre interesserte kan følge debatten på nett. For de som ikke har Facebook så kan man også melde seg på HER og få egen link til zoom. Ingen påmeldingsavgift.


Marthe Svantesvold og Reidun Kathrin Dahl er folkehelsekoordinatorer i henholdsvis Haugesund og Karmøy kommuner. De skal gjøre en felles presentasjon av de mest sentrale fakta om folkehelsen anno 2021 i de to største kommunene på Haugalandet. Har ulikhetene økt, går de i arv, hvor ligger de største utfordringene, og hva gjør de som folkehelsekoordinatorer for å bedre situasjonen?

Har de verktøyene? Dette blir starten på møte etter at møteleder, journalist Egil Severeide har foretatt en kort introduksjon. Etter deres innledninger, overtar Egil Severeide igjen stafettpinnen og forholder seg til et panel som består av følgende stortingskandidater:


Sveinung Stensland, Høyre, Terje Halleland, Frp, Odd Harald Hovland, Ap, Lisa Marie Ness Klungland, Sp og Trine Meling Stokland , SV


–Pandemien har kraftig understreket hvor viktig der er å ha et skarpere politisk fokus på folkehelsen og forskjellen i sosiale levekår både lokalt og nasjonalt, sier Alf Anvedsen. Han peker på at alle kartlegginger dokumenterer sammenhengene mellom levekår, helse og levealder.

–Det er etter vår mening nødvendig å synliggjøre hvilke virkemidler som kreves for å løfte de utsatte gruppene i befolkningen til bedre levekår. Skal alt fortsette som før eller må det tas nye grep? Hva mener partiene foran årets stortingsvalg, spør han og oppfordrer både medlemmene i Brukerhusets egne foreninger og alle andre samfunnsengasjerte mennesker i helseregionen om å koble seg opp til en engasjert og særdeles viktig debatt foran Stortingsvalget.

–Vi tar tak i en grunnleggende sosial utfordring i dagens Norge og bidrar gjerne til høy temperatur ved inngangen til årets valgkamp, ledet av rutinerte Egil Severeide, sier Alf Anvedsen.


Kontaktperson: Alf Anvedsen. Mob 90555931

Om du ikke vil følge arrangementet på Facebook, så kan du melde deg på og få en zoom link HER

67 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page