top of page

Første dialogmøte med Hardanger


FØRSTE DIALOGMØTE: Haugesund-Odda pr videolink. Med ryggen til i Haugesund, fra venstre Alf Edvin Hovda, Harald Lothe, Grethe Müller og Terje Emil Johannessen. I Odda deltok Turid Tomasgård, Wilhelm Skar, Arve Totland, Bjarne Sjurstræ og Margrete Kvåle.–En god start på et langvarig samarbeid, sier Harald Lothe, nestleder i styret for Brukerhuset, etter at han avsluttet det aller første dialogmøtet med et utvalg tillitsvalgte fra pasientforeningene i Hardanger tirsdag 25. august.

Videomøtet var en erstatning for et mer omfattende treff som var planlagt i Odda i dagene 25. og 26. august, men som ble avlyst på grunn av pandemien.

–Intensjonen er at Brukerhuset skal bygge opp et godt kontaktnett med brukerforeningene i hele Helse Fonna-regionen. Hardanger var først ute. Vi regner med å besøke Stord, Kvinnherad og Sauda/Ryfylke forhåpentligvis i løpet av høsten eller vinteren, sier Lothe. Styret for Brukerhuset vil parallelt vurdere hvordan foreningene på begge sider av fylkesgrensen skal sikres innflytelse og representasjon i organisasjonen.

Blant møtedeltakerne fra Haugesund var også Grethe Müller, lederen av Brukerutvalget i Helse Fonna. Hun orienterte om det pågående arbeidet i utvalget og om aktuelle saker som står på dagsordenen i styret for helseforetaket.

I Odda er det Turid Tomasgård som på vegne av FFO fungerer som en koordinator for foreningene. Mange sliter med rekrutteringen og har liten aktivitet. De avventer derfor spent videre kontakt med Brukerhuset i Haugesund og den organisasjonsutviklingen som nå pågår for å rotfeste Brukerhuset i hele helseregionen.

60 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page